<< Terug naar de homepage

De afneembare- en/of verdraaibare fietsspiegel

Door Cor Toonen

De veiligheid in het verkeer voor fietsers schreeuwt om innovatieve oplossingen die deelname aan het steeds intensiever wordende verkeer veiliger maakt. Niet alleen voor de fietser zelf maar ook voor de medeverkeersdeelnemers. Door de snelle en geruisloze e-bikes, bromfietsen, scooters etc. wordt menig fietser onderweg verrast als deze of gene hem of haar met een flinke vaart passeert. Hoe houd je voeling wat er achterop komt? Op het gehoor alleen kun je met alle omgevingslawaai zelden nog bouwen, al helemaal niet als dat gehoor gebrekkig of afwezig is.

Met een goede spiegel kan de fietser zijn veiligheid onder controle houden, zoals buitenspiegels dat voor automobilisten doen. Deze moet dan wel goed af te stellen zijn. In de auto kun je dat doen voor je gaat rijden, op de fiets alleen als je fietst. En dat is een risicovolle handeling. Daarnaast kan een fietsspiegel ook snel beschadigen bij het stallen in fietsrekken, bijvoorbeeld als fietsen in elkaar haken. Denk ook aan de 'fietstoestanden' bij stations en op scholen. Maar ook als de bergruimte thuis krap is, is een fietsspiegel nogal eens een 'sta in de weg'. Waar je een autospiegel bij het parkeren in kunt klappen om beschadiging te voorkomen kan dit bij een fietsspiegel alleen door hem naar binnen te draaien. Gevolg: hij gaat snel loszitten, trillingen bij het fietsen doe dan de rest. Kortom een fietsspiegel heeft vaak maar een kort leven of men gaat het als een lastig ding zien met als gevolg dat men snel weer zonder dit nuttige, zo niet onmisbare, accessoire verdergaat. Exit zelfcontrole... en veiligheid.


Afbeelding 1: de afneembare fietsspiegel

Dit kan opgelost worden met een (de)monteerbare fietsspiegel, die kan volstaan met een eenmalige gefixeerde afstelling. Voordat je de fiets stalt kun je de spiegel met een handeling afnemen en diefstalveilig in je boeken- of fietstas opbergen (afb.1 t/m 3). Ga je weer verder fietsen dan is de spiegel met eenzelfde snelle handeling - in de oorspronkelijke afstelstand - weer terug te plaatsen.

Met een extra 'draaibare-opnamebus' kan men de spiegel in verschillende, controleerbare, standen plaatsen of naar binnen draaien. Handig als men thuis weinig bergruimte heeft. Zo gewenst kan men de spiegel ook draaibaar opsluiten al preventie tegen diefstal. Mogelijk kan het systeem in de nabije toekomst een onderdeel worden van het geavanceerde 'viewradar' project.

Enkele reacties op deze oplossing:


Afbeelding 2: zonder spiegel

Afbeelding 3: opbergen in je fietstas

UPDATE 03-09-2017

De Verdraaibare en/of afneembare fietsspiegel met optioneel een extra reflectie-rand

Door Cor Toonen te Cuijk

De veiligheid in het verkeer voor fietsers schreeuwt om innovatieve oplossingen die deelname aan het steeds intensiever wordende verkeer veiliger maakt. Niet alleen voor de fietser zelf maar ook voor de medeverkeersdeelnemers. Door de snelle en geruisloze e-bikes, bromfietsen, scooters etc. wordt menig fietser onderweg verrast als iemand hem of haar met een flinke vaart passeert. Hoe houd je voeling wat er achterop komt? Op het gehoor alleen kun je met alle omgevingslawaai zelden nog bouwen, al helemaal niet als dat gehoor gebrekkig of afwezig is.

Met een goede spiegel kan de fietser zijn veiligheid onder controle houden, zoals buitenspiegels dat voor automobilisten doen. Deze moet dan wel goed stabiel zijn en eenmalig af te stellen zijn. In de auto kun je dat doen voor je gaat rijden, op de fiets alleen als je fietst. Dat is een risicovolle handeling, immers 'twee handen aan het stuur' is het ware. Daarnaast kan een fietsspiegel ook snel beschadigen en/of zijn persoonlijke afstelling verliezen bij het stallen in fietsrekken, bijvoorbeeld als fietsen in elkaar haken. Denk ook aan de 'fietstoestanden' bij stations en op scholen. Maar ook als de bergruimte of de deurbreedte thuis krap is, is een fietsspiegel nogal eens een 'sta in de weg'. Waar je een autospiegel bij het parkeren in kunt klappen om beschadiging te voorkomen kan dit bij een fietsspiegel alleen voldoende door hem naar binnen te draaien/zwenken. Gevolg: hij gaat snel loszitten, trillingen bij het fietsen doen dan de rest.

Kortom een fietsspiegel heeft vaak maar een kort leven of men gaat het als een lastig ding zien met als gevolg dat men snel weer zonder dit nuttige, zo niet onmisbare, accessoire verdergaat. Exit zelfcontrole... en veiligheid.

Dit kan opgelost worden met een verdraaibare/zwenkbare en-of (de)monteerbare fietsspiegel, die kan volstaan met een eenmalige gefixeerde afstelling. Voordat je de fiets stalt of thuis opbergt kun je de spiegel met één handeling afnemen en diefstalveilig in je boeken- of fietstas opbergen (afb.1 t/m 3). Ga je weer verder fietsen dan is de spiegel met eenzelfde snelle handeling - in de oorspronkelijke afstelstand - weer terug te plaatsen.

Men kan men de spiegel in verschillende, controleerbare, standen plaatsen of naar binnen draaien/zwenken. Zo gewenst kan men de spiegel, met een set borgschroefjes, draaibaar in de houder opsluiten als preventie tegen diefstal.

Opmerking: De koppeling past op standaard stuur-fietsspiegels met M8 (of optioneel M6 of M10) draadeinde en bevestiging beugel.

Extra veiligheid voorziening door reflecterende rand

Omdat een goed gemonteerde fietsspiegel iets uit moet steken is het van belang dat de spiegel ook opvalt voor inhalend verkeer.

Daarvoor is een, aan twee zijde, opvallend reflecterende rand voorzien. Deze rand kan een monteerbare aanvulling zijn op standaard spiegels.

*De eenhands -snelkoppeling bestaat als product uit drie kunststof hoofdonderdelen, die via spuitgietwerk vervaardigd kunnen worden.

*De voorlopige product benaming van de eenhands - snelkoppeling is : 'VaLo' spiegelkoppeling

Onderdelen en benaming:

Functioneel in gebruik:

Cor Toonen © Cuijk, 03-09-2017


Bron: Artikel uit De Gelderlander, door Herman Wissink, 07-09-2017

Cor Toonen uit Cuijk genomineerd voor Tour de Force innovatieprijs

CUIJK - Het lijkt zo eenvoudig. Een hulpstuk op het stuur waar een spiegel makkelijk op vast geklikt kan worden. Cor Toonen (77) is er al vier jaar mee bezig, maar hoopt nu op de grote doorbraak.


Foto: Theo peeters © Theo Peeters

'Voor dove mensen zoals ik is het verkeer veel gevaarlijker. Het wordt ook steeds drukker op de weg. We horen niet als er verkeer achterop komt. Het is dus belangrijk dat we dat in de gaten kunnen houden. Zo'n spiegel is letterlijk een derde oog', zegt Toonen. Toonen is genomineerd voor de Tour de Force Innovatieprijs. Publiek kan stemmen op een van de 6 genomineerden, geselecteerd uit 60 inzendingen , op de site van het Nationaal Fietscongres.

'Het gaat om de koppeling op het stuur. Meestal zijn dat van die moeren die je vast moet draaien. Maar dan staat het stuur altijd in dezelfde stand. Dat geeft problemen bij het in de schuur rijden. Dan is het stuur voor de deur te breed. En bij fietsenstallingen is het al helemaal lastig. De kans dat de boel daar kapot gaat, is al helemaal groot. Je ziet dan dat mensen de spiegel naar binnen klappen, maar dan gaan die moeren weer snel loszitten. En je moet dan de spiegel steeds weer goed afstellen. Dat kan alleen als je al op de fiets zit. Maar dan moet je juist op het verkeer letten. Ben je met die spiegel bezig, dan is dat gevaarlijk. Nu is het een koppeling zoals bij de Grolsch beugelflessen. Er staan cijfers en een streepje op om de goede stand te onthouden. Hoe makkelijk wil je het hebben?'

'Ik ben als uitvinder altijd al 30 jaar bezig om het voor doven en slechthorenden veiliger in het verkeer te maken. Ik ergerde me kapot aan de spiegels die er op de markt waren. Dus dan ga je nadenken, uitproberen. Het hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Nu heb ik steeds met een 3D-printer een nieuwe versie gemaakt. Tot ik deze uiteindelijk had. En een reflecterende rand er omheen. Makkelijk zelf te maken. Dan kunnen anderen ook zien je dat je als fietsers breder bent dan gebruikelijk.'

Er is een mooie prijs te winnen: 10.000 euro. Dat wordt een leuke vakantie. 'Haha, nee, niet op vakantie hoor. Bij het indienen van het idee, moest ik al aangeven wat ik met het geld wilde doen. Ik zal het gebruiken om dit idee verder uit te werken. Nu kost een koppeling nog 100 euro. Ik wil dat door 10 of 20 mensen laten uitproberen. Dan kan daarna een mal worden gemaakt waarmee het goedkoper geproduceerd kan worden. Ik doe het sowieso niet voor mezelf. Ik heb er ook geen patent op aangevraagd. Als anderen het na willen maken en het wordt daardoor goedkoper, prima.'